فهرست مطالب

مجله دانش و تندرستی در علوم پایه پزشکی
سال پانزدهم شماره 4 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آنه محمد غراوی صفحه 1
  • مجید خان بابائی نوا، محمد مهدی بی نیاز، علی حیدریان پور*، بعقوب مهدی الوار صفحات 2-11
  • محسن دهباشی، مهرداد فتحی*، سید رضا عطازاده حسینی، محمد مسافری ضیاءالدینی صفحات 12-19
    مقدمه

    کبد چرب در جامعه جهانی در حال افزایش است، لذا هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین استقامتی، تزریق قطعه لیپولیتیک هورمون رشد (AOD9604-فرگمنت) بر سطوح CK18 و آنزیم‌‌های کبد موش‌های سوری القاء شده به کبد چرب می‎باشد.

    مواد و روش‌ها

    در این پژوهش تجربی 28 سر موش به چهار گروه هفت‌تایی، کنترل (C)، تمرین (E)، تمرین + فرگمنت (EA)، فرگمنت بدون تمرین (A) تقسیم شدند. برنامه تمرین استقامتی به مدت هشت هفته و پنج جلسه در هفته اجرا شد. پروتکل تزریق فرگمنت روزانه 250 پیکوگرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن در نظر گرفته شد. نمونه‌ها پس از 48 ساعت از آخرین جلسه تمرین مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت ارزیابی داده‌ها از آزمون آماری تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شده.

    نتایج

    CK18 در مقایسه با گروه کنترل در گروه E کاهش معنادار نشان داد (00/0P=)؛ شاخص HOMA-IR در دو گروه E (00/0P=) و EA (03/0P=) کاهش معنادار داشت، اما در گروه A تغییرات معنادار نبود (15/0P=)؛ تغییرات AST در هیچ یک از گروه‌ها معنادار نشد (060/0P=)؛ همچنین مقادیر ALT در هر سه گروه E (00/0P=)، A (00/0P=)، EA (00/0P=) نسبت به گروه کنترل کاهش معنادار داشت.

    نتیجه‌گیری

    علی‌رغم عدم ایجاد تاثیر منفی در اثر مصرف AOD9604، اما تمرین استقامتی به تنهایی پاسخ بهتری نسبت به این پپتید نشان داد و به نظر می‌رسد، فرگمنت در کنار تمرین وزشی می‌تواند در بهبود نشانگان کبد چرب موثر واقع شود.

  • حمیدرضا اعتمادی، سجاد ارشدی*، عبدالعلی بنایی فر، محمدعلی آذربایجانی صفحات 20-27
    مقدمه

    هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر تمرین هوازی منظم و مصرف ویتامین D بر آپوپتوز کبدی در موش‌های صحرایی قرار گرفته در معرض آب اکسیژنه بود.

    مواد و روش‌ها

    تعداد 60 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با میانگین وزن 20±220 گرم به‌طور تصادفی به ده گروه 6 تایی شامل: گروه شاهد (C)، آب اکسیژنه (H)، آب اکسیژنه دو برابر (2H)، آب اکسیژنه + مکمل‌گیری ویتامین D (HD)، آب اکسیژنه دو برابر + مکمل‌گیری ویتامین D3 (2HD)، آب اکسیژنه + تمرین ورزشی (HE)، آب اکسیژنه دو برابر + تمرین ورزشی (2HE)، آب اکسیژنه + مکمل‌گیری ویتامین D3 + تمرین ورزشی (HDE)، آب اکسیژنه دو برابر + مکمل‌گیری ویتامین D3 + تمرین ورزشی (2HDE) و دی‌متیل‌سولفواکساید+سالین (DMSO) تقسیم شدند. پس از آن، حیوانات به مدت 8 هفته تحت مداخلات القا استرس اکسیداتیو (تزریق درون صفاقی H2O2 به‌صورت 3 بار در هفته)، مصرف ویتامین D (به‌صورت تزریق روزانه درون صفاقی) و ورزش روزانه نوارگردان (مدت هر جلسه تمرین 30 الی 60 دقیقه، با سرعت 8 الی 20 متر/دقیقه) قرار گرفتند. 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی موش‌های صحرایی قربانی شدند و بافت کبد استخراج گردید و میزان غلظت پروتئین‌های Fas و c-FLIP با استفاده از روش الایزا اندازه‌گیری شد. جهت مقایسه متغیرها بین گروه‌ها از آزمون آماری تحلیل واریانس یک راهه استفاده شد.

    نتایج

    یافته‌ها نشان داد که میزان پروتئین Fas در گروه‌های H، 2H، HD و 2HD در مقایسه با گروه کنترل بیشتر (05/0>P) و میزان پروتئین c-FLIP در گروه‌های H و 2H در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود (05/0>P). همچنین، گروه‌های 2HE و 2HDE در مقایسه با گروه 2H میزان کمتری از پروتئین Fas را نشان دادند (05/0>P). به‌علاوه، گروه HE در مقایسه با گروه H و گروه‌های 2HE و 2HDE در مقایسه با گروه 2H میزان بیشتری از پروتئین c-FLIP را نشان دادند (05/0>P).

    نتیجه‌گیری

    به‌طور کلی، نتایج مطالعه حاضر نشان داد که قرار دادن موش‌های صحرایی در معرض آب اکسیژنه آبشار آپوپتوزی را در بافت کبد راه‌اندازی می‌کند. با این حال، ورزش منظم نوارگردان توانست تا حدود زیادی این اثر را تعدیل نماید اما مصرف مکمل ویتامین D چنین اثری به دنبال نداشت.

  • مسعود قنبریان، طیبه طباطبایی، مرجان قنبریان* صفحات 28-36
    مقدمه

    وجود فلوراید مازاد در آب شرب باعث ایجاد انواع مختلفی از بیماریها می گردد بنابراین حذف فلوراید از آب آشامیدنی برای حفظ سلامتی انسان ضروری است. از این رو این تحقیق به بررسی حذف فلوراید از آب بوسیله نانوکامپوزیت منیزیوم فریت – کیتوسان می پردازد.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق نمک های نیترات منیزیوم و آهن برای سنتز منیزیوم فریت به روش خود احتراقی بکارگرفته شدند. سپس نانوکامپوزیت فریت – کیتوسان با استفاده از اپی کلروهیدرین سنتز گردید. شناسایی ساختار جاذب بوسیله تکنیک های میکروسکوپی الکترونی روبشی و عبوری، مغناطیس سنجی ارتعاشی، پراش اشعه ایکس و آنالیزعنصری انجام گرفت. پارامترهای موثر در فرآیند جذب شامل pH، زمان تماس، مقدار جاذب و غلظت فلوراید با روش شناسی سطح پاسخ و طراحی باکس- بنکن انجام پذیرفت. مطالعه ایزوترم در محدوده غلظتی 10 تا 100 میلی گرم بر لیتر انجام شد.

    نتایج

    مقدار بهینه پارامترهای موثر یعنی pH، زمان تماس، مقدار جاذب و غلظت فلوراید بترتیب 8/2، 5/4 دقیقه، 19 میلی گرم و 87/28 میلی گرم در لیتر می باشد. در شرایط بهینه حداکثر درصد حذف فلوراید 1/98 درصد بوده است. نتایج مطالعه ایزوترم بیانگر آن است که فرآیند جذب از مدل لنگمویر با ظرفیت 1/181 میلی گرم فلوراید بر گرم جاذب پیروی می کند.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان می دهد که نانوهیبرید سنتز شده از پتانسیل خوبی بعنوان جاذب مغناطیسی ارزان برای اهداف اصلاح محیط زیست برخوردار است بطوریکه می تواند برای حذف موثر فلوراید از محلول آبی بکار گرفته شود.

  • محمد صوفی آبادی*، محمدحسین اسماعیلی، فربد یوسفی صفحات 37-42
    مقدمه

    شواهد نشان می‌دهد که شرایط دوران بارداری، اثرات پایداری را بر جنین خواهد گذاشت. هدف این مطالعه بررسی تاثیر سه نوع استرس شایع، میدان الکترومغناطیس، محدودیت حرکت و تزاحم دوران جنینی بر میزان اضطراب در موش صحرایی نر تولدیافته بود.

    مواد و روش‌ها

    دراین مطالعه تجربی موش صحرایی ماده باردار از نژاد ویستار به‌صورت تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند، شامل: 1- کنترل (با بارداری طبیعی) 2. گروه در معرض میدان الکترو‌مغناطیسی 2. گروه دریافت‌کننده استرس بی‌حرکتی و 3. گروه دریافت‌کننده استرس تزاحم. 3 گروه تیمارکه از روز هشتم تا هیجدهم بارداری یکی از استرس‌های متفاوت را به‌طور روزانه دریافت کردند. 3 ماه پس از تولد، میزان اضطراب فرزندان نر با استفاده از دستگاه ماز بعلاوه‌ای مرتفع مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    میانگین درصد تعداد ورود به بازوهای باز و مدت حضور در آنها در فرزندان تولدیافته تحت هر سه نوع استرس دوره جنینی نسبت‌به گروه کنترل به‌صورت معنی‌داری کاهش یافت (05/0<P).

    نتیجه‌گیری

    برطبق یافته‌ها، استرس دوره جنینی موجب افزایش اختلالات اضطراب در فرزندان می‌شود. استرس بی‌حرکتی بیشترین تاثیر و استرس اجتماعی کمترین تاثیر را در این زمینه دارد.

    کلیدواژگان: استرس بی حرکتی، میدان الکترومغناطیسی، استرس اجتماعی، اضطراب
  • اویس پورمحمدی، فیروز فائدملکی* صفحات 43-50
    مقدمه

    زخم یکی از مشکلات کلینیکی بوده و می‌تواند به‌صورت حاد و یا مزمن باشد به علت اهمیت زخم مدیریت و درمان آن از اولویت‌های پزشکی محسوب می‌شود هر محصول و فرآیندی که بتواند مدت زمان ترمیم زخم را به حداقل برساند می‌تواند به حل مشکلات بیماران کمک کند. بهبود زخم فرآیندی پیچیده و بیولوژیکی پویا است که شامل ارتباط متقابل پروسه‌های سلولی و بیوشیمیایی می‌باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثر مقایسه‌ای عصاره گیاه پیچک و شمعدانی بر روی ترمیم زخم برشی در موش صحرایی طراحی و اجرا گردید.

    مواد و روش‌ها

    در این مطالعه تجربی از موش‌های صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 200-250 گرم استفاده شد. موش‌ها به چهار گروه ده تایی تقسیم شدند که شامل گروه‌های بدون تیمار (کنترل منفی)، تیمار با اوسرین (کنترل مثبت)، تیمار با پماد عصاره گیاه شمعدانی و تیمار با عصاره‌ی گیاه پیچک می‌باشد. در این آزمایش موش‌ها قبل از ایجاد زخم توسط کتامین 5 درصد و زایلازین 2 درصد بیهوش شدند. در ناحیه پوست پشت بدن و خط وسط نزدیک به ستون فقرات زخمی برشی به شکل دایره و شعاع 5/1 سانتی‌متر مساحت تقریبی 7 سانتی‌متر مربع ایجاد شد. درمان در موش‌ها یک بار در روز به مدت 14 روز صورت گرفت. پماد با استفاده از اوسرین (پایه پماد) و عصاره گیاه پیچک و شمعدانی ساخته شد. اندازه‌گیری مساحت زخم در روزهای 2، 5، 8، 11، 14 بعد از انجام ایجاد برش صورت گرفت.

    نتایج

    بررسی‌ها نشان‌دهنده روند التیام در گروه‌های درمانی عصاره پیچک و شمعدانی بود و افزایش معنی‌داری را در درصد ترمیم زخم نسبت به گروه کنترل منفی و کنترل مثبت نشان دادند (05/0<P). روند التیام در هر دو عصاره با تفاوت کمی نسبت به یکدیگر بود و همچنین نتایج نشان داد بین گروه کنترل منفی (بدون تیمار) و مثبت (دریافت‌کننده اوسرین) تفاوت معنی‌داری در درصد ترمیم زخم وجود ندارد و اوسرین در ترمیم زخم اثری ندارد (05/0>P).

    نتیجه‌گیری

    این مطالعه نشان داد که پماد عصاره گیاه پیچک و شمعدانی سبب تسریع روند التیام زخم برشی ایجاد شده در موش‌های صحرایی می‌شود.

    کلیدواژگان: ترمیم زخم، عصاره گیاه پیچک، زخم برشی، موش صحرایی، عصاره گیاه شمعدانی
  • حسن متین همایی*، فرشاد غزلیان، رضا قاسمی اوزان علیا صفحات 51-59
    مقدمه

    در این مطالعه، تاثیر عصاره گرده نخل خرما و تمرینات مقاومتی بر متابولیسم بافت چربی و بیان فاکتور آدیپونکتین در موش‌های صحرایی نر بررسی گردید.

    مواد و روش‌ها

    30 سر موش صحرایی نر در 6 گروه کنترل، تمرین مقاومتی، تیمار با عصاره گرده خرما، تیمار با تستوسترون، تیمار با عصاره گرده نخل خرما و انجام تمرینات مقاومتی، تیمار با تستوسترون و انجام تمرینات مقاومتی تقسیم شدند. عصاره گرده خرما به روش عصاره‌گیری اتانولی تهیه و از طریق گاواژ با دوز 100 mg/kg به مدت چهار هفته به موش‌های صحرایی خورانده شد. تستوسترون انانتات نیز با دوز 2 mg/kg هر روز به‌صورت زیر جلدی به گروه‌های موردنظر تزریق گردید. ارزیابی‌های تغییرات بافتی تحت تاثیر تیمار با عصاره گرده خرما و انجام تمرینات ورزشی به روش رنگ‌آمیزی با هماتوکسیلین و ایوزین انجام شد. در نهایت تغییرات بیانی فاکتور آدیپونکتین در گروه‌های مورد مطالعه به روش real-time PCR بررسی شد.

    نتایج

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان دادند که اعمال تیمارهای ترکیبی با عصاره گرده نخل خرما و انجام تمرینات مقاومتی از نظر بافت‌شناسی باعث کاهش تعداد سلول‌های آدیپوسیت بافت چربی و افزایش قطر آنها نسبت به گروه‌های دریافت‌کننده هر یک از تیمارها به تنهایی می‌شود. همچنین نتایج ارزیابی‌های ژنی نشان دادند که تیمار به عصاره گرده خرما و انجام تمرینات مقاومتی به‌طور همزمان قادر است باعث افزایش سطح فاکتور آدیپونکتین در بافت چربی موش‌های صحرایی نر مورد مطالعه گردد.

    نتیجه‌گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان دادند که انجام تمرینات مقاومتی به همراه تیمار با عصاره گرده خرما به‌طور قابل توجهی در تنظیم متابولیسم بدن و برقراری هومیوستازی آدیپوکین‌های بافت چربی از جمله آدیپونکتین موثر هستند.

    کلیدواژگان: گرده نخل خرما، تمرین مقاومتی، بافت چربی، آدیپونکتین
|
  • Anneh Mohammad Gharravi Page 1
  • Majid Khanbabaii Nava, Mohamad Mehdi Biniaz, Ali Heidarianpour*, Yaghoub Mehrialvar Pages 2-11
    Background

    The aim of this study was to Investigating the role of resistance training intensity on hormonal changes involved in hypertrophy and performance of bodybuilding athletes.

    Methods

    For this purpose, 30 professional athletes were randomly divided into three groups of intense periodic resistance training, traditional resistance training and controls were divided. After initial sampling, the intervention groups were active for 12 weeks. Blood samples were taken 48 hours after the last training session to remove the response to the last training session. All data were analyzed at the significant level P≤0.05.

    Results

    The results showed that testosterone, weight, fat percentage and body mass index in the periodic resistance training group had a significant change compared to the control group and traditional resistance training (P<0.05). The results also showed that the strength of the upper body and lower torso in the intervening groups increased significantly compared to the control group (P<0.05). Low trunk strength is also a significant difference between the intervention groups and the control group. But there is no significant difference between the traditional and intermittent resistance training group (P>0.05). However, these incremental changes have been more pronounced in the periodic resistance group. However, no significant change was observed in insulin, insulin resistance, glucose and glucagon (P>0.05). Discussion and

    Conclusion

    The intensity of training seems to be an important and influential factor in the rate of change in factors related to athletes' performance. But it did not change the hormonal status of the athletes. Of course, more research is needed in the future to reach a definitive conclusion.

    Keywords: High intensity resistance training, Traditional resistance exercise, Insulin, Growth hormone, Testosterone
  • Mohsen Dehbashi, Mehrdad Fathie *, Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini, Mohammad Mosaferi Ziaaldini Pages 12-19
    Introduction

    Fatty liver is on the rise in the world, so the aim of this study was to investigate The effect of eight weeks of endurance training, injection of growth hormone lipolytic fragment (AOD9604) on CK18 and liver enzymes of NAFLD on mice induced mice induced by high-fat diet.

    Methods

    In This experimental study, 28 male mice were, divided into four groups(n=7): control (C), Exercise (E), Exercise + Fragment (EA), Fragment without training (A) group. The Medium intensity endurance training program was performed for eight weeks and 5 sessions per week. The Fragment injection protocol was considered to be 250 picograms per kilogram of body weight per day. Samples were evaluated 48 hours after the last training session . Statistical analysis of the data using the software SPSS version 26, using OneWay ANOVA and post hoc Tukey tests at the significant level (P<0/05) was carried out.

    Results

    CK18 showed a significant decrease compared to the control group only in group E(P=0.00). HOMA-IR index had a significant decrease in E (P=0.00) and EA (P=0.03) groups, but no significant changes in A group. Changes in AST were not significant in any of the groups. ALT levels in all three groups of E (P=0.00), A(P=0.00) and EA(P=0.00) were significantly lower than the control group.

    Conclusion

    Despite not having a negative effect on AOD9604, endurance training alone showed a better response to this peptide. It seems that fragmentation along with exercise can be effective in improving fatty liver syndrome.

    Keywords: Endurance training, Fragment, Cytokeratin-18, Fatty Liver
  • Hamidreza Etemadi, Sajad Arshadi*, Abdolali Baneifar, Mohammadali Azarbayjani Pages 20-27
    Introduction

    The aim of the present study was to investigate the effect of regular aerobic exercise and vitamin D supplementation on hepatic apoptosis in rats exposed to oxygenated water (H2O2).

    Methods

    For this purpose, 60 adult male Wistar rats weighed 220±20 g were randomly divided into ten groups (n=6 in each group) including: control group (C), H2O2 (H), double H2O2 (2H), H2O2 + Vitamin D3 Supplement (HD), double H2O2 + Vitamin D3 Supplement (2HD), H2O2+ Exercise (HE), double H2O2+ Exercise (2HE), H2O2 + Vitamin D3 Supplement + Exercise (HDE), double H2O2 + Vitamin D3 + Exercise (2HDE) and Dimethyl Sulfoxide + Saline (DMSO). Then, the animals were exposed to oxidative stress (intraperitoneal injection of H2O2 3 times a week), vitamin D3 (intraperitoneal injection daily) and daily treadmill exercise for 8 weeks (duration of training sessions 30 to 60 min, at speeds of 8 to 20 m/min). The rats were sacrificed 24 hours after the last training session and liver tissue was extracted and Fas and c-FLIP protein concentration was measured by ELISA method. One-way ANOVA was used to compare the between groups differences.

    Results

    The results showed that Fas protein levels were higher in the H, 2H, HD and 2HD groups compared to the control group (P<0.05) and of c-FLIP protein level was lower in the H and 2H groups compared to the control group (P<0.05). The 2HE and 2HDE groups also showed less Fas protein level compared to the 2H group (P<0.05). In addition, the HE group compared to the H group and 2HE and 2HDE groups compared to the 2H group showed higher levels of c-FLIP protein concentration (P<0.05).

    Conclusion

    Overall, the results of the present study showed that exposure of rats to H2O2 initiates apoptotic cascade in liver tissue. However, regular treadmill exercise was able to attenuate this effect to a large extent, but vitamin D3 supplementation did not.

    Keywords: Apoptosis, Fas, c-FLIP, Liver, Aerobic exercise, Vitamin D
  • Masoud Ghanbarian, Tayebeh Tabatabaie, Marjan Ghanbarian* Pages 28-36
    Background and objectives

    Excess fluoride ions in drinking water cause several diseases so the defluoridation of drinking water with excess fluoride is necessary for human health. Hence this work describes fluoride removal from water using MgFe2O4 – chitosan nanocomposite.

    Material and methods

    In this work a nitrate salt of Mg and Fe were used to synthesis MgFe2O4 through a combustion route. Then MgFe2O4 - chitosan nanocomposite was synthesized using epichlorohydrin as a linker. Characterization of the sorbent was performed with FESEM, TEM, VSM, EDX and XRD techniques. Effective parameters on the adsorption process such as pH, contact time, adsorbent dosage and fluoride concentration was optimized by response surface methodology (RSM) using Box – Behnken design (BBD). Isotherm study was studied at the fluoride concentration range of 10 – 100 mg/L.

    Results

    The optimum value of pH, contact time, adsorbent dosage and fluoride concentration were 2.8, 4.5 min, 19.0 mg and 28.87 mg/L, respectively. At the optimum condition maximum removal efficiency was 98.1%. Results showed that adsorption process followed Langmuir model with capacity of 181.1 mg/g.

    Conclusion

    The result of the present work showed that the nanohybrid has good potential as a cheap magnetic sorbent for environmental remediation purpose as can be used for effective removal of fluoride from water solution.

    Keywords: Fluoride, Adsorption, Response surface method, Nanocomposite
  • Mohammad Sofiabadi*, Mohammad Hossein Esmaeili, Farbod Yousefi Pages 37-42
    Introduction

    Evidence shows that pregnancy conditions have a lasting effect on the fetus. The aim of this study was to investigate the effect of three common stresses, namely electromagnetic field, social stress and immobility during embryonic period on anxiety in male born.

    Methods

    In this experimental study, pregnant female Wistar rats were randomly divided into 4 groups, including: 1. Control (with normal pregnancy) 2. Exposed to electromagnetic waves 2. Receiving immobility stress and 3. Sochial stress. The 3 treatment groups received one of the namely different stresses daily from the 8 to the 18th day of pregnancy. 2 months after the birth, the anxiety level of the male offspring was assessed using plus maze.

    Results

    The mean percentage of open arms entrance and their presence was significantly decreased and the duration and presence on the closes arm increased in newborns from mothers who were exposed to different stresses during pregnancy compared to the control.

    Conclusion

    According to the findings, fetal stress increases anxiety disorders in children. Also, immobility stress had the greatest effect and social stress had the least effect on anxiety.

    Keywords: Immobilization, Electromagnetic field, Social stress, Anxiety
  • Oveys Pourmahdi, Firouz Faedmaleki* Pages 43-50
    Introduction

    Wound is one of the clinical problems and can be acute or chronic. Due to the importance of wound management and treatment, it is one of the medical priorities. Any product and process that can minimize wound healing time can solve problems. Help patients. Wound healing is a complex and biologically dynamic process that involves the interaction of cellular and biochemical processes. This study was designed and performed to investigate the comparative effect of ivy and geranium extract on shear wound healing in rats.

    Methods

    In this experimental study, male Wistar rats weighing 200-250 g were used. Mice were divided into four groups of ten, which included groups without treatment (negative control), treatment with osrine (positive control), treatment with geranium extract ointment and treatment with ivy extract. In this experiment, mice were anesthetized with 5% ketamine and 2% xylazine before wounding. In the area of the skin behind the body and the midline near the injured spine, a circular incision was made in the shape of a circle with a radius of 1.5 cm and an approximate area of 7 cm2. Treatment was performed in rats once daily for 14 days. The ointment was made using osrine (ointment base) and ivy and geranium extract. Wound area was measured on days 2, 5, 8, 11, 14 after incision.

    Results

    The studies showed a healing process in the treatment groups of ivy and geranium extract and showed a significant increase in the percentage of wound healing compared to the negative and positive control groups (P<0.05). The healing process in both extracts was slightly different from each other. The results also showed that there was no significant difference in the percentage of wound healing between the negative control group (without treatment) and positive (Osrine recipient) and osrine had no effect on wound healing (P<0.05).

    Conclusion

    This study showed that ivy and geranium extract ointment accelerates the healing process of incisional wounds in rats.

    Keywords: Wound healing, Ivy extract, Geranium extract, Shear wound, Rat
  • Hassan Matin Homaee*, Farshad Ghazalian, Reza Ghasemi Ouzan Olia Pages 51-59
    Introduction

    In this study, the effect of date palm extract and resistance training on adipose tissue metabolism and adiponectin factor expression in male rats was investigated.

    Methods

    30 male rat were divided into 6 groups: control, resistance training, and treatment with date pollen extract, treatment with testosterone, treatment with date palm extract and resistance training, testosterone treatment and resistance training. Date pollen extract was prepared by ethanolic extraction method and fed to rats by gavage at a dose of 100 mg / kg for four weeks. Testosterone enanthate at a dose of 2 mg / kg was injected subcutaneously daily into the target groups. Evaluations of tissue changes under the influence of treatment with date pollen extract and exercise were performed by staining with hematoxylin and eosin. Finally, the expression changes of adiponectin factor in the studied groups were investigated by real-time PCR.

    Results

    The results of this study showed that the application of combination treatments with date palm extract and performing resistance exercises in terms of histology reduced the number of adipocytes in adipose tissue and increased their diameter compared to the groups receiving each of the treatments. Be alone. Also, the results of genetic evaluations showed that treatment with date pollen extract and performing resistance exercises simultaneously can increase the level of adiponectin factor in adipose tissue of the studied male rats.

    Conclusion

    The results of this study showed that resistance training with treatment with date pollen extract is significantly effective in regulating the body's metabolism and establishing homeostasis of adipose tissue, including adiponectin.

    Keywords: Date palm pollen, Resistance training, Adipose tissue, Adiponectin